top of page

Over Mezelf

Wat ook de vader is van de ziekte, de moeder is altijd een slechte voeding (Hippocrates)

Isabel Dheedene.png

Mijn naam is Isabel Dheedene, oprichtster van Vitabelle, orthomoleculaire praktijk.

Na jarenlange gezondheidsproblemen, van kleine ongemakken tot ernstige ziektebeelden,  kon het zo niet meer verder . 
Aangezien ik in de klassieke geneeskunde niet altijd een oplossing vond, startte ik zelf mijn zoektocht.

Mijn voorliefde voor India bracht me op het pad van Ayurveda. Een ongelooflijke boeiende weg van oude wijsheden en geschriften, oosterse kruiden, voeding die je lichaam kracht geeft, dit alles opende mijn hart naar mijn zielsmissie.

Deze weg bracht me verder naar het verre oosten, Japan, waar de oudste mensen ter wereld leven in goede gezondheid.

Wat kunnen die 100-jarigen van Okinawa ons nu leren?
Dat een gezonde voeding in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en een stimulerend sociaal klimaat het beste recept is voor een lang, gezond en vitaal leven.

Mijn honger naar kennis over het menselijk lichaam werd groter en groter dus ging ik anatomie en fysiologie studeren aan Howest hogeschool. Daarna studeerde ik orthomoleculaire gezondheidszorg.

Daar leerde ik dat homeostase (=evenwicht) belangrijk is in het lichaam. Langdurige tekorten van noodzakelijke mineralen, vitaminen en ander fytonutriënten kunnen leiden tot vele stoornissen in het lichaam. Een teveel aan schadelijke stoffen brengt deze homeostase ook in het gedrang.

Ik zie het als mijn missie om deze stoornissen bij jou op te sporen. We kijken samen in detail naar jouw voedingspatroon en levensstijl, met het oog op het verbeteren van jouw gezondheid.

Als ervaringsdeskundige ben ik ervan overtuigd dat je zeer veel kan bereiken mits kleine inspanningen, die de grootste veranderingen teweeg kunnen brengen.
Maar ik ben zeker geen gezondsheidsfreak. Chocolade is mijn zoete zonde en ben verzot op een glaasje bubbels. Dat moet ook kunnen, vandaar dat evenwicht zo belangrijk is.

Zoals Hippocrates zei: “Wat ook de vader is van de ziekte, de moeder is altijd een slechte voeding”.

Graag verwelkom ik jou in mijn praktijk Vitabelle om jouw gezondheid naar een hoger niveau te tillen.

Klaar om erin te vliegen ?

bottom of page